Hållbara affärer

Så ökar du företagets konkurrenskraft och lönsamhet

Hur gör man för att ställa om till ett hållbart företag? Lönar det sig med hållbara affärer? Hur har andra företag gjort?

Hållbara affärer är boken som motiverar och vägleder företagens beslutsfattare att utveckla långsiktigt hållbara företag ur det breda perspektivet; ekologiskt, socialt och ekonomiskt. Steg för steg visar författarna hur omställningen praktiskt kan genomföras och att hållbart företagande skapar lönsamhet, nya affärsmöjligheter och ökad konkurrenskraft. Vi får dessutom träffa företagsledare från 14 olika företag och branscher som berättar om sitt hållbara arbete, och hur de har slagit hål på myten om att det finns motsättningar mellan lönsamhet och hållbarhet.

Författare: Gunilla Forsmark Karlsson och Gunilla Östberg

Boken är skriven för dig som har inflytande och makt att göra skillnad och som vill dra nytta av de fördelar som ett hållbart företagande innebär. Den vänder sig också till dig som vill vara med och driva på den hållbara utvecklingen på din arbetsplats eller som vill lära dig mer om vad hållbarhet handlar om.

Sagt om boken

Ann Sommer, vvd Länsförsäkringar AB
”Jag har träffat Al Gore, Warren Buffet, Ban Ki-moon och Gunilla Forsmark Karlsson samt Gunilla Östberg. Vad gör dessa människor? De gör skillnad och tar ställning för vår framtid och livet. Jag har just läst Gunillornas bok Hållbara affärer. Väl investerade 2 timmar. Alla som är eller vill bli företagsledare bör läsa den.(Alla andra som vill ha fortsatt liv på jorden också, så klart). Lätt läst och informativ med ett livsviktigt budskap”.